Izdekorēti ar medu un apkaisīti ar svaigu timiānu, maltiem pipariem un jūras sāli, šie siltie un kraukšķīgie grauzdiņi būs gan kā lieliskas brokastis, gan pēcpusdienas uzkoda, kas lieliski garšos kopā ar zaļajiem salātiem.kazas_siera_valriekstu_un_medus_grauzdini

Būs nepieciešams:
4 šķēles pilngraudu maizes (katra aptuveni 6-12cm), viegli apgrauzdētas
100g svaiga kazas siera istabas temperatūrā
¼ tasīte (30g) rupji smalcinātu valriekstu
1 tējkarote uzkarsētas valriekstu eļļas
Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
Medus dekorēšanai
1/2 tējkarote svaiga timiāna

Gatavošana:
Uzsildi krāsni līdz 200 grādiem.
Sakārto grauzdiņus uz nelielas, rievotas cepamās paplātes. Uzsmērē uz grauzdiņiem kazas sieru un vienmērīgi apkaisi ar sadrupinātiem valriekstiem. Uzpilini ¼ tējkarotes uzkarsētās valriekstu eļļas uz katra grauzdiņa.
Cep aptuveni 5 minūtes, līdz siers ir silts un valrieksti apcepušies.
Liec grauzdiņus uz šķīvja un apkaisi ar sāli un maltajiem pipariem. Katram grauzdiņam uzpilini nedaudz medus, uzkaisi timiānu un pasniedz galdā.

Pietiek 2-4 porcijām.

Labu apetīti!