Ja centies atrast veselīgākas alternatīvas saldumu, desertu un kūciņu baudīšanai, šī kūka ir Tev!!!
VESELĪGĀ ābolu-pekanriekstu sierakūka!

Būs nepieciešams:abolu_pekanriekstu_sierakuka
Pamatnei-
1,5 glāzes pilngraudu miltu
0,5 glāzes auzu pārslu
0,5 glāzes kviešu kliju
1/4 glāzes kviešu asnu pulvera
75 grami pekanriekstu
1/4 glāzes samīcītu/sarīvētu ābolu biezumu
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
2 ēdamkarotes medus
0,5 tējkarotes kanēļa
0,5 tējkarotes sāls
1/4 tējakrotes muskatrieksta

Pildījumam-
500 g svaigā siera
250 g grieķu jogurta
2 olas
4 olu baltumi
1/4 glāzes medus
1 tējkarote kanēļa
1 citrona miziņa

Pekanriekstu virsējai kārtai-
6 šķēlītēs sagrieztus ābolus
100 g sakapātus pekanriekstus
0,5 tējakrotes kanēļa
1/3 glāzes medus

Gatavošanas gaita:
Visas pamatnes sastāvdaļas liek blenderī un maisa līdz izveidojas viendabīga masa. To ieklāj kūkas formas pamatnē.
Tāpat arī visas pildījuma sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz viendabīgai krēmīgai masai. Pārlej pāri pamatnei un liek cepeškrāsnī 180grādos uz 40min. Kamēr kūka cepās, sagriez ābolus šķēlītēs un vāri 3-5 min,līdz āboli kļūst mīksti. Pievieno klāt kanēli. Pēc 40 min ņem kūku ārā no cepeškrāsns,liek pāri vārītos ābolus, pārkaisa ar pekanriekstiem un pārlej pāri medu. Liek cepties vēl uz 20 min. Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist.
Lai labi izdodās!