Bišu maize ir veselīgs produkts, kas papildina ikdienā uzņemto uzturu. Bišu maizi iegūst bites, ievietojot šūnās ziedputekšņus un pārlejot ar medu. Tālāk pienskābās rūgšanas procesā tā tiek fermentēta, tādējādi ziedputekšņi tiek pārvērsti organismam viegli asimilējamā veidā. Bišu maize satur gandrīz tās pašas uzturvielas, ko ziedputekšņi – gan vitamīnus, gan minerālvielas. Bet atšķirībā no ziedputekšņiem, bišu maizē ir arī fermenti, kas veicina gremošanas procesus.
Bišu maizi lieto:
- imunitātes stiprināšanai;
- gremošanas sistēmas darbības sakārtošanai pēc antibiotiku lietošanas;
- kā papildinājumu ikdienas uzturam fizisko un garīgo slodžu laikā;
- organisma spēcināšanai pēc smagām slimībām(hepatīta, anēmijas, nervu slimību profilaksei);
- atmiņas uzlabošanai;
- aterosklerozes ārstēšanai;
- redzes uzlabošanai;
- noguruma samazināšanai;
- iekaisumu samazināšanai;
- sirds muskulatūras stiprināšanai.
Bišu maize satur: aminoskābes; vitamīnus; fermentus, kam ir antibakteriālas īpašības un augsta bioloģiskā vērtība; makro un mikroelementus; kāliju, magniju, dzelzi, jodu u.c. vielas.
Šī unikālā dabas produkta nekad nav par daudz-bišu maizi bites ražo ierobežotā daudzumā. To nevar mākslīgi kultivēt vai falsificēt.
Bišu maize ir bioloģiski daudz aktīvāka par ziedputekšņiem un organisms to vieglāk uzņemt.
Bišu maizi lieto gan svaigu, gan žāvētu gan kopā ar medu!