1 tējkarote cukura
6 plūmes
1 glāze rikotas siera
2 tējkarotes medus
¼ glāzes nolobītas pistācijas
Apelsīnu miziņas
Pagatavošana:
Sasildi grilu vai grilpannu. Pārgriez plūmes uz pusēm, izņem kauliņus un pārkaisi atvērtās pusītes ar cukuru. Liec cepties ar apkaisītajām pusītēm uz leju un grilē 1-2 minūtes līdz plūmes ir ar viegli brūnu apcepušos miziņu un cukurs ir karamelizējies. Apgriez plūmes uz otru pusi un cep vēl aptuveni 2 minūtes.
Tikmēr vidēja lieluma bļodā samaisi rikotas sieru un sarīvētu apelsīna miziņu.
Gatavās plūmes novieto uz šķīvja, ar karoti virs plūmēm liec rikotas siera maisījumu. Visbeidzot plūmes aplej ar medu un apkaisi ar pistāciju riekstu gabaliņiem!
Lai Labi garšo!