Recepte īstiem gardēžiem!

Pistāciju pamatnei:kazas_siera_kuka
Glāze pistāciju
1/4 glāzes pūdercukura
3 ēdamkarotes kausēta sviesta 


Pildījumam:
310 grami istabas temperatūras kazas siera
2 ēdamkarotes medus
1/2 tējkaroti vaniļas
3 olas
šķipsniņa sāls


Citronu krēmam:
8 ēdamkarotes istabas temperatūras sviesta
1/2 glāze pūdercukura
2 olas
2 olu dzeltenumi
2 tējkarotes rīvētu citrona miziņu
1/2 glāze citronu sulas
1/2 tejkarote vaniļas
šķipsniņa sāls


Pistācijas dekorēšanai:
1/2 glāze pistāciju
2 edamkarotes brūnā cukura
1 ēdakmarote karsta ūdens


Cepšanas gaita:
Pistāciju pamatnei: Pistācijas un cukuru blenderē, līdz iegūst viedabīgu masu. Pievieno sviestu. Maisījumu sadala 12 daļās un kārto apaļās formiņās, piespiežot pie pamatnes. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, tikmēr pamatnītes atdzesē ledusskapī. Cep 10 min. Tad izņem un ļauj atdzist.
Pildījumam: Atdzesē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Kazas sieru un cukuru samaisa. Tad pievieno medu, vaniļu un sāli un samaisa. Pievieno olas. Visu samaisa un lej uz uzceptajām pamatnītēm. Cep 20 min. Tad liek ledusskapī uz 4h.


Citronu mērcei: Sakul sviestu ar cukuru vieglās putās. Pievieno olas un dzeltenumus. Tad pievieno citrona miziņu, citrona sulu, vaniļu un sali un sakul. Maisījums var kļūt nevienmērīgs, bet sildīšanas procesā tas atkal kļūs vienmērīgs. Maisījumu silda katliņā līdz tas sasniedz 70 grādus. Tad ņem nost un atdzesē.


Pistāciju dekoram: Pistācijas izkaisa uz cepešpannas un pārlej tās ar karstā ūdens un cukura maisījumu. Tad nedaudz apgrauzdē.
Kūciņas izņem no formiņām, aplej ar citronu krēmu un uzkaisa pistāciju kraukšķus.
Lai labi garšo!