Sar

Iepriecini sevi un citus ar gardu medus kūku!
Tev būs nepieciešams:
70g sviesta (pamatnei)
2 tējkarotes medus
1 glāze cukura
3 olas
1.5 tējkarotes cepamās sodas
1 tējkarote vaniļas cukura
3 glāzes miltu

200 g sviesta (krēmam)
220 g krēmsiera
450 g saldā krējuma
340 g vārītā iebiezinātā piena

Pamatne:
1.Karstā ūdens peldē izkausē sviestu, medu un cukuru.
2.Atsevišķā traukā sakul olas ar cepamo sodu.
3.Sakultās olas pievieno izkausētajam sviestam, samaisi.
4.Šo maisijumu atstāj karstā ūdens peldē uz 30-40 minūtēm- līdz krāsa kļūst zeltaina.
5.Tad, kad krāsa ir kļuvusi zeltaina, noņem no plīts, pievieno vaniļas cukuru un atstāj uz 10 minutēm.
6. Pievieno miltus.
7.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
8.Sadali mīklu vairākās daļās, izrullē un izgriez kūkas pamatnes. Ja mīkla līp, pievieno miltus.
9. Kad pamatne gatava, liec to cepeškrāsnī uz apmēram 7 minūtēm līdz tā kļūst zeltaini brūna, tikmēr sagatavo nākamo pamatni.
10. Kad pamatnes gatavas, atdzesē tās.

Krēms:
1.Sakuļ sviestu ar krēmsieru un kondensēto pienu.Kad tie ir sakulti, pievieno saldo krējumu un puto līdz krēms ir diezgan biezs.
2.Sasmērē pamatnes ar krēmu un kārto tās vienu uz otras. Beigās ar krēmu sasmērē arī kūkas ārpusi un dekorē, kā vēlies- cepumu drupašas, kokosa skaidiņas u.c. Virsones dekorēšanai var lietot medu vai kādu ievārījumu.

Kūka jāliek ledusskapī, jāļauj, lai pamatnes tiek krēma samitrinātas.

Un tad jau.. LABU APETĪTI!