Būs nepieciešams:
125 g sviesta
250 g brūnā cukura
125 g medus
1 ēdamkarote ābolu etiķa
2 tējkarotes vaniļas
šķipsniņa sāls
3 olas
500 g pekanriekstu
Pamatnei:
300 g miltu
15 g cukura
šķipsniņa sāls
125 g auksta sviesta
Pamatne:
Auksto sviestu sarīvē uz rīves, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar dakšiņu mīca līdz rodas vienmērīga masa. Var pievienot dažas ēdamkarotes ūdens. Mīklu vienmērīgi izkārto stikla traukā un liek ledusskapī atdzesēties apmēram 30 min.
Pildījums:
Izkausē sviestu, pievieno brūno cukuru, maisa līdz rodas viendabīga masa. Tad pievieno medu, etiķi, vaniļu un sāli, izmaisa. Pievieno viegli sakultas olas.
Uz pamatnes izkaisa pekanriektus un pārlej tos ar pildījuma masu. Liek cepeškrāsnī 180ºC uz 50-60 minūtēm.
Lai izdodas!