12/04/2016
Grila un pikniku sezonai sākoties, kāda garda recepte, ar ko palutināt sevi un citus! Būs nepieciešams: 1 glāze augu eļļas 1 glāze miltu 1 tējkarote timiāna garšvielas 1 tējkarote oregano garšvielas 1/2 tējkarote maltas paprikas 2 olas sāls, pipari 1/2 kg vistas Medus-ķiploku mērcei būs nepieciešams: 1/2 glāze medus 4 saspiestas ķiploku daiviņas 2 ēdamkarotes...
09/04/2016
Kad nektarīni ir savā sulīguma un gatavības pilnbriedā, iesakām gardu nektarīnu vasaras desertu! Būs nepieciešams: 4 nektarīni sviests, medus 1 glāze maskarpones siera 1/2 glāze putukrējuma 1 tējkarote vaniņas cukura mandeļu skaidiņas kanēlis Gatavošanas gaita: Pārgriež nektarīnu uz pusēm un izņem kauliņu. Kārto nektarīnus cepamtraukā, virsū uzliekot mazu piciņu sviesta, pārlejot to ar medu. Liek...
07/04/2016
Ja centies atrast veselīgākas alternatīvas saldumu, desertu un kūciņu baudīšanai, šī kūka ir Tev!!! VESELĪGĀ ābolu-pekanriekstu sierakūka! Būs nepieciešams: Pamatnei- 1,5 glāzes pilngraudu miltu 0,5 glāzes auzu pārslu 0,5 glāzes kviešu kliju 1/4 glāzes kviešu asnu pulvera 75 grami pekanriekstu 1/4 glāzes samīcītu/sarīvētu ābolu biezumu 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas 2 ēdamkarotes medus 0,5 tējkarotes kanēļa...
04/04/2016
Ziedputekšņi ir dabisks vitamīnu avots! Cilvēks, lietojot ziedputekšņus: uzlabo organisma vispārējo veselības stāvokli; atjauno fiziskos spēkus; stimulē garīgās darba spējas; aktivizē organisma aizsargspējas pret nelabvēlīgu vides faktoru iedarbību; stabilizē hemoglobīna līmeni asinīs; novērš gurdenumu un nogurumu, pastiprina vitalitāti un organisma pretošanās spējas; veicina labsajūtu un mazina diskomfortu menopauzes gadījumā, mazina karstuma viļņus; veicina gastrointestinālo veselību; palīdz uzturēt...
04/04/2016
Būs nepieciešams: Pamatnei- 1/2 glāze mandeļu (arī citi rieksti der) 1/2 glāze dateļu 1/4 tējkarotes sāls Pildījumam- 1/2 glāze indijas riekstu (vismaz 5h mērcētu) 2 citronu sula 1 tējkarote vaniļas 1/3 glāzes kokostriekstu eļļas 1/3 glāzes medus 1 glāze aveņu Gatavošanas gaita: Mandeles, dateles un sāli liek blenderī un maļ tik ilgi, līdz izveidojas masa,...
01/04/2016
Bišu vaska ziede “Kliņģerīte” ar kliņģerīšu ekstraktu un propolisa biezo ekstraktu ir lielisks lūpu kopšanas līdzeklis ikdienā. Ziede ir īpaši noderīga mūsu mainīgajos laika apstākļos, kad saule mijās ar vēju un lietu. Maigā lūpu āda tad tiek pakļauta šo kaitīgo faktoru ietekmei. Lai pasargātu lūpas, tām nepieciešamas rūpes, ko var sniegt bišu vaska ziede “Kliņģerīte”....
01/04/2016
Rutki medū ir tautas līdzeklis pie augšējo elpceļu iekaisumiem. Rutkiem ar medu piemīt pretiekaisuma, mīkstinoša un antibakteriāla iedarbība. Tie mazina iekaisuma radītās nepatīkamās sajūtas un simptomus. Rutki mīkstinoši un veicinoši iedarbojas arī uz gremošanas sistēmu. Rutkus medū var lietot arī bronhīta un plaušu tuberkulozes gadījumā. Šim nolūkam gatavo rutka sulas un medus maisījumu proporcijā 1 pret 1....
01/04/2016
Bišu pūrs ir visbagātīgākais un, pēc daudzu domām, arī visgaršīgākais no uztura bagātinātājiem. Jau nosaukums parāda, ka tajā apkopots vislabākais un veselīgākais, ko sniedz drava. Ziedputekšņi, propoliss, bišu māšu peru pieniņš un medus efektīvi papildina organismu ar minerālvielām, viegli asimilējamiem ogļhidrātiem, vitamīniem un citām bioloģiski aktīvām vielām. Īpaši pavasara un rudens sezonā, kad apkārt tik daudzi slimo...
01/04/2016
Tev būs nepieciešams: 1/4 glāzes samīcītas banānu masas 2/3 glāzes medus 2 ēdamkarotes jogurta 2 ēdamkarotes sarīvēta ābola 2 olu baltumi 1 tējkarote vaniļas cukura 1 3/4 glāzes miltu 1 tējkarote cepamās sodas 1/2 tējkarotes sāls 1/4 tējkarotes kanēļa šokolādes drumstalas Process: Banānus, medu, jogurtu,ābolu, olu baltumus un vaniļu samaisa kopā. Citā traukā samaisa miltus,...
29/03/2016
Medus savu vienreizējo, specifisko garšu, ārstnieciskās īpašības iegūst no augu ziediem, no kuriem bites ievāc nektāru. Ja medus tiek ievākts no vienas sugas augu ziedu nektāra, to sauc par monofloro medu. Par to liecina putekšņu analīzes medū. Jo lielāks ir attiecīgā auga putekšņu daudzums medū, jo tas vairāk atbilst savam nosaukumam – liepu, pieneņu, viršu...
22/03/2016
Veselīgi, garšīgi un citādāk, kā pierasts! Būs nepieciešams: 200g griķu izmērcētu 300ml ūdens 1 banāns 100g melleņu 75ml mandeļu piena 1 ēdamkarote mandeļu sviesta 1 ēdamkarote čia sēklu 1 ēdamkarote medus rozīnes, sēklas, ogas, auzu pārslas Griķus pa nakti izmērcē ūdenī. No rīta tos izskalo, līdz ūdens ir tīrs. Sablenderē 2/3 griķu ar banānu, mellenēm,...
22/03/2016
Propoliss ir tumši pelēka masa ar zaļganu vai brūnganu nokrāsu, neviendabīga lauzumā, ar rūgtenu garšu un raksturīgu sveķainu, aromātisku smaržu. Pilnīgi izšķīst ēterī un hloroformā, daļēji – spirtā un terpentīnā. Praktiski nešķīst ūdenī. Bites propolisu (līmveida izdalījumus) iegūst no augiem – koku (bērzu, apšu u.c.) pumpuriem un izmanto stropa iekšējai apdarei kā līmi un dezinfekcijas...