Būs nepieciešams:
1 glāze piena (235ml)
3 ēdamkarotes melnās tējas
1/4 glāzes (55 grami) sviesta istabas temperatūrā
1 glāze (225 grami) cukura
2 olas
1/4 glāzes eļļas
1 tējkarote vaniļas cukura
175 grami miltu
1.5 tējkarotes cepamā pulvera
0.5 tējkarotes sodas
0.5 tējkarotes sāls
Uzsildi pienu līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno klāt tēju. Ļauj atdzist.
Atsevišķā traukā saputo cukuru un olas līdz izveidojas gaisīga masa. Pievieno olas un labi sakuļ. Tad pievieno eļļu un vaniļas cukuru. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Samaisa. Pievieno piena “tēju” un maisa līdz izveidojas viendabīga masa. Cep 180 grādos 30-40 minūtes. Var cept gan kā vienu kūku, gan kā mazas muffin kūciņas. Kad kūka gatava, atdzesē.
Medus krēmam nepieciešams:
110 grami sviesta istabas temperatūrā
3 ēdamkarotes medus
250 grami pūdercukura
šķipsniņa sāls
Sakuļ sviestu ar medu. Pievieno pūdercukuru un sāli, kuļ līdz izveidojas viendabīga masa. Ja masa ir par šķidru, pievieno vēl cukuru; ja par biezu- pievieno medu; ja par saldu- pievieno vēl sāli.
Kūku sagriež divās kārtās, pa vidu smērē krēmu. Ar krēmu rotā arī kūkas virsu.
Lai gardi izdodās!