Būs nepieciešams:
Pamatnei- 1/2 glāze mandeļu (arī citi rieksti der)
1/2 glāze dateļu
1/4 tējkarotes sāls
Pildījumam- 1/2 glāze indijas riekstu (vismaz 5h mērcētu)
2 citronu sula
1 tējkarote vaniļas
1/3 glāzes kokostriekstu eļļas
1/3 glāzes medus
1 glāze aveņu
Gatavošanas gaita:
Mandeles, dateles un sāli liek blenderī un maļ tik ilgi, līdz izveidojas masa, kas, saveļot bumbiņā, turas kopā. Tad masu, stingri piespiežot, kārto kūkas trauka pamatnē. Medu un kokosriekstu eļļu liek uz mazas uguns un silda līdz izveidojas viendabīga masa. Tad blenderī liek visas pildījuma sastāvdaļas (izņemot avenes) un maļ tik ilgi, līdz izveidojas viendabīga masa. 2/3 no masas kārto uz riekstu-dateļu pamatnes. Tad atlikušajai 1/3 pievieno avenes, blendē viendabīgā masā un kārto kūkas virsējā kārtā. Kūku ievieto saldētavā, līdz kļūst stingra. Pus stundu pirms pasniegšanas izņemt no saldētavas!