Zemeņu un grieķu jogurta saldējums
10/06/2016Būs nepieciešams:
½ glāze zemenes vai citi augļi pēc Tavas izvēles
1 glāze beztauku grieķu jogurta
2 tējkarotes medus
Pagatavošana:
Blenderī vai mikserī ieliec izvēlētos augļus un sasmalcini 30 sekundes – 1 minūti, līdz tie pārvēršas viendabīgā masā (ja smalcināsi ilgāk par minūti, augļi kļūs pārāk ūdeņaini). Mērtraukā kārtīgi sajauc medu ar grieķu jogurtu, pievieno ~2 ēdamkarotes ar blenderī esošo augļu biezeni, visu vēlreiz samaisi. Nogaršo maisījumu un pēc vēlēšanās vari pievienot vēl augļus. Iegūto maisījumu iepildi speciālās saldējuma formiņās, piepildot ~3/4 no formiņas. Ievieto koka turamos kociņus un liec saldēties apmēram 3 stundas.
Lai izņemtu saldējumu, apskalo formiņas ar siltu ūdeni un uzmanīgi izvelc saldējumu.
Lai labi garšo!